Döntőbe jutottak: „Sűrűn cserélgettük a csalikat, mire meglett a tuti”

A Csónakos Pergető Országos Bajnokság középdöntőjét a Tisza-tavon Abádszalóknál rendezték. Ezen éppen csak lemaradt a dobogóról, de a döntőbe jutott a Császár István-Koncz Dávid alkotta páros: előbbi mosonmagyaróvári versenyző. István szerint a cudar idő sem tudott rajtuk kifogni.

A három napos elképesztő idő a Csónakos Pergető Országos Bajnokság mezőnyét is igazán próbára tette. A versenyzők minden nap bőrig áztak a 8-10 fokos időben.

A középdöntőt az összetett eredmények alapján a Hodula Fishing csapata Hodula Tamás és Hodula Lajos nyerte, nagyon magabiztosan mindössze 12 szerzett ponttal három forduló alatt. Csak egy kicsit lemaradva 16 pontot szerezve jutott második helyen a döntőbe a Jadabo Fishing csapata, Hipszki Róbert és Deák Ferenc. A döntőbe harmadik helyen kvalifikálta magát a Fishing Republic csapata, Szilágyi Zoltán és Szarka-Kovács Tamás.

Ötvenkilenc csapatból negyedik lett a Császár István és Koncz Dávid alkotta Angryfish. A mosonmagyaróvári Császár István kérdésünkre elmondta, az Abádszalóki-öböl és a Tisza Kisköre-Aranyosi kikötő közti 20 kilométer szakaszán a verseny előtt öt napot tudtak edzeni, közben jet-skisek is zavarták őket. S persze az időjárás, amely kezdéskor még 35 fokos kánikulát hozott, a versenyre pedig már szakadó esőt és alig több mint tíz fokot. „Jó ruháink vannak, így bírtuk” – mondta István, hozzátéve, hogy az volt az alaptaktikájuk, hogy a mérethető 10 balint gyorsan szákba teszik a tározóban, aztán mennek az élővízen a többi halra, csukára, kősüllőre, harcsára. Igazából az első nap nem úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezték, gyakorlatilag háromnegyed órán keresztül nem jött balin, s aznap a 22. helyen végeztek.

Második nap a tizedik helyre futottak be, de nagy szórás miatt így sokat léptek előre. A harmadik napot a hetedik helyről várták, ami „nagyon nehezen indult, mert a viharos szél felkavarta a tározó vizét, bezavarosodott és hozta a hatalmas hínár foltokat amiket a szél feltépett! Szó szerint kínlódtunk, de más csapatok is, sűrűn cserélgettük a csalikat, mire meg lett a tuti.” Annyira tuti, hogy második lett a duó, így összesítésben két ponttal lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végeztek.

István szerint az októberi döntő egészen más lesz, de reménykednek a minél jobb helyezésben, akár a dobogóban is. A távolabbi cél ugyanis az, hogy világbajnokságon szerepelhessenek, ehhez azonban még feljebb kell lépkedniük a ranglistán.

Kedvelt bejegyzések