A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán.  Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja. Olykor – mint tavaly a női országos bajnokságon – sok halas versenyt lehet vívni rajta, de az esetek többségében inkább egy nagyon izgalmas, kevés halas, taktikai játék, ahol azért valljuk meg, a szélső helyek nem jelentenek hátrányt… 

Most is ez utóbbi volt jellemző. A hét folyamán sokan kimentek gyakorolni és már akkor is látszott, hogy nem feltétlenül kell két haltartót vinni a szektor 1-hez sem, de azért lehetett „mezőnyben” is jól fogni a dévért, a snecit és körvonalazódott az is, hogy bár a felhős etetésre jól oda áll a busa, azt talán inkább el kell kerülni, mert ahhoz nagy szerencse kell, hogy jól, jó helyen akadjon és a méret is fogható legyen.

A verseny napján az időjárás nem kegyelmezett. Mondhatni, pokoli meleg volt, pedig a szokásos verseny időhöz képest 1 órával korábban, 9-kor kezdtünk. A versenyen 9 csapat küzdött a kupákért. Az idén érkeztek távolabbról is, hisz az abdai és mosonmagyaróvári csapatok mellett, Budapestet és Tatát is képviselte egy-egy csapat. Aki sok halra számított, az csalódottan ment haza. Aki ismeri a víz sajátosságait az élvezte a kevés halas, de nagyon technikás pályát.

A versenyt végül a házigazda Gyárvárosi SHE első csapata nyerte Gyulánszki Nikolett, Magyar Gábor, Zeng Tamás összeállításban, 8 ponttal, több fogott súllyal a Bakos Hunor, Ihász József és Vári András alkotta Timár Mix Team előtt. A harmadik helyen a Tata HE csapata végzett, ahol Haschek Tibor és ifj és idős Jerabek Antal alkotta a csapatot. Az egyéni eredmények közül Ágoston Lajos fogása emelkedett ki 4035 grammal. Köszönet Csiszár Lászlónak és a Gyárvárosi SHE egyesületnek a rendezésért és Tóth Ferencnek a képekért!

Kedvelt bejegyzések